Deze mooie omschrijving heb ik gevonden in het Groot Nederlands Woordenboek der Nederlandse taal (1950). 

Inspiratie

BETEKENIS & DEFINITIE

(<Lat), v. (-s, ...tiën),

1. (abstr.) bezieling, inblazing;
2. (concr.) ingeving: een inspiratie krijgen, hebben, een inval, een gelukkige gedachte.

Inspiratie opdoen is eigenlijk de basis van ByYoos. Door de jaren heen ben ik vaak blij geworden van andere creatieve mensen. Ik heb gemerkt dat wanneer je met een onbevangen en nieuwsgierige blik om je heen kijkt, je allerlei bijzondere mensen direct of indirect ontmoet. 

Lavina Cakes’n Buttons

De eerste persoon die een grote inspiratiebron voor mij is, is Lavinia. Zij is de eigenaresse van Lavinia Cakes’n Buttons in Den Haag.

Nadat ik via Internet haar had gevonden, ben ik haar gaan volgen op Facebook en ik werd steeds nieuwsgieriger. Vorig jaar hebben we een geweldige ervaring gehad in haar huiskamerrestaurant. We hebben genoten, van het heerlijke taartje, van de inrichting, van de sfeer, van de bediening en de inspirerende woorden van Lavinia. De sfeer is romantisch en je voelt je gelijk na binnenkomst ontspannen en in de watten gelegd. Alsof je even een andere tijd instapt. Volgens mij heeft Lavinia geen eigen website, maar er zijn genoeg mooie foto’s en goede recensies te vinden o.a. op Facebook. Het adres is Piet Heinstraat 103a in Den Haag. Houd je van aparte winkeltjes dan zit je ook goed in deze leuke straat in het Zeeheldenkwartier. Er zijn diverse vintagewinkels en ik noem nog speciaal een geweldige winkel wat betreft sfeer en aanbod. Op nummer 89 bevindt zich namelijk “Sugar & Spices”, een winkel waar je jezelf ook helemaal kan verliezen. Zoek je een apart cadeautje of wil je jezelf trakteren, dan ben je hier op het juiste adres.